facebook

Poniedziałek (18.06.2018 r.)

- Pomidorowa z ryżem, Makaron ryżowy w pesto bazyliowym. Świeżo wyciskany sok
Odstępstwa: Zupa niezabielana
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Wtorek (19.06.2018 r.)

-  Krem z botwinki, Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami i buraczkami. Kompot owocowy
Odstępstwa: Sos niezabielany, niezagęszczany
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Środa (20.06.2018 r.)

- Zupa jarzynowa, Leczo warzywne z cieciorką. Mus owocowy
Odstępstwa: Zupa niezabielana
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Czwartek (21.06.2018 r.)

- Zupa szczawiowa, Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z pyzami drożdżowymi i surówką z marchewki. Lemoniada cytrynowa
Odstępstwa: Sos niezagęszczany, niezabielany
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Piątek (22.06.2018 r.)

- Krem z kalafiora, Dorsz w sosie porowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty. Arbuz.
Odstępstwa: Sos niezabielany
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP