facebook

Odpłatność za żywienie m-c luty:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (18.02.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski z nasionami słonecznika (60g) masło (10g) pastella z pstrąga (30g) Capresi paprykowy (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (300g) spaghetti z sosem bolońskim, marchewką i zielonym groszkiem posypane wiórkami sera (350g) surówka koperkowa (60g)

Podwieczorek – deser na jogurcie naturalnym z granolą i mango (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony (1,7), napar owocowy

Obiad – krem z kiszonej kapusty i ziemniaków (9), curry warzywne z cukinią i papryką na mleku kokosowym, ryż paraboliczny (9)

Podwieczorek – gruszka, wafle ryżowe

Wtorek (19.02.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie –  chleb orkiszowy (60g) masło (10g) ser gouda (20g) szynka Smyka (20g) sałata, rzodkiewki (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – rosół z makaronem (300g) pieczone udko z kurczaka z sosem (200g) ziemniaki (150g) marchewka z groszkiem (60g) kompot

Podwieczorek –  kisiel żurawinowy z owocem (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, masło, jajko, papryka (1,3,7), napar owocowy

Obiad – krem pomidorowy z grzankami (1,9), makaron penne z sosem carbnara z szynką drobiową i zielonym groszkiem (1,3,7)

Podwieczorek – drożdżówka z serem (1,3,7)

Środa (20.02.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) Almette ziołowy z kiełkami (30g) szynka wiejska (20g) herbata leśna (250g)

Obiad – krem marchewkowy z batatami i imbirem z pestkami dyni (300g) kluski kopytka z okrasą (300g) kapusta kiszona gotowana (60g) kompot

Podwieczorek – paluch serowy (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb mieszany, pasta rybna, pomidor (1,4,7), napar owocowy

Obiad – zupa jarzynowa z brukselką (9), schab w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty białej (1,9),

Podwieczorek – galaretka wiśniowa, chrupki kukurydziane

Czwartek (21.02.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (30g) szynka Smyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krem wielowarzywny z papryką i bagietką ziarnistą (300g) gulasz z szynki (250g) kasza jęczmienna (60g) buraczki z chrzanem (50g) ogórek kiszony (30g) kompot

Podwieczorek – herbatniki zbożowe z miodem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham, masło, pasztet wieprzowy, ogórek zielony (1,7), napar owocowy

Obiad – zupa grochowa z majerankiem (9), pierogi z domieszką mąki orkiszowej z serkiem truskawkowym, sos jogurtowy, surówka z marchwi (1,3,7)

Podwieczorek – szarlotka z cynamonem (1,3,7)

Piątek (22.02.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – Ciabatta (60g) masło (10g) jajko z koperkiem i rzodkiewką (30g) bułka cynamonowa z konfiturą wiśniową (30g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – kapuśniak z pomidorami (300g) naleśniki z twarożkiem waniliowym i mussem malinowym posypane wiórkami kokosowymi (350g) kompot

Podwieczorek – banan z jabłkiem (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, ser żółty, ogórek zielony (1,7), kakao (7)

Obiad – zupa brokułowa z ziemniakami (9), jajko sadzone, ziemniaki puree, mizeria (1,3,7)

Podwieczorek – budyń waniliowy z musem malinowym (7)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP